Tijdelijke toegangstrappen bieden Shell extra veiligheid en gemak

Als medewerkers regelmatig of op wisselende plekken taluds moeten beklimmen, is het handig als ze dat makkelijk en veilig kunnen doen. Bij Shell kozen ze daarom voor de tijdelijke toegangstrappen van EasyStairs.

“Onze tanks moeten eens in de 15 tot 20 jaar uit bedrijf gehaald worden. Ze worden dan gereinigd, gestraald, geïnspecteerd en onderhouden, zodat ze aan de wettelijke eisen blijven voldoen”, vertelt Gert-Jan Euser, Fieldcoordinator Tank Turnaround Team bij Shell in de Rotterdamse Europoort-haven.

“Die tanks, dat zijn zware jongens. De grootste hebben een diameter van bijna 80 meter. Om te voorkomen dat ze verzakken, liggen ze op stevige terpen. De Shell-medewerkers die de tanks inspecteren en onderhouden klommen altijd tegen de terpen omhoog, maar dat is best zwaar en wiebelig. Zeker met materiaal in je handen. Tegenwoordig gebruiken ze de tijdelijke toegangstrappen van EasyStairs.”

“Mijn collega zag deze trappen op de beurs. Inmiddels hebben we er tien in gebruik. Het is echt een verademing. Je legt ze gewoon op het steenslag en kunt dan makkelijk omhoog en naar beneden lopen. Ook de veiligheid is toegenomen, doordat de trap aan beide kanten leuningen heeft.”

EasyStairs maakte voor Shell Pernis banden aan de onderkanten van de trappen, waardoor de medewerkers ze gemakkelijk kunnen verplaatsen. “Ze pakken de trap op en leggen hem gewoon een paar meter verder neer. Verankeren is niet nodig. We hebben het getest door erop te stampen en te springen, maar die trap blijft gewoon stabiel liggen.”

Na levering heeft EasyStairs op locatie nog een aanpassing aan de trappen gedaan. Euser is zeer tevreden over de trappen, al heeft hij nog wel een kleine tip. “De leuningen van de trap plaats je in een busje, waarna je ze vastzet met een splitpen. Het zou mooi zijn als die splitpen met bijvoorbeeld een touwtje vast zou zitten aan de trap. Dan kan de splitpen niet kwijtraken.” Wij van EasyStairs nemen deze tip ter harte!

Foto van een identieke trap bij van Hattum & Blankevoort te Lienden ter illustratie.

 

Vorige
Volgende